logo

20191006 Paddenstoelen Bergharen Vincent Moll 23

Initiatief

21 MEI 2019 IS DE DAG VAN DE GROENE KINDEROPVANG!

181209 2019 Dag van de Groene Kinderopvang

Op dinsdag 21 mei 2019 organiseren we de ‘Dag van de Groene Kinderopvang’. Dit jaar, het jaar 2019 is een bijzonder jaar; een feestjaar. Het is namelijk tien jaar geleden dat stichting Groen Cement werd opgericht. Bovendien is het dit jaar voor de vijfde keer dat we de Dag van de Groene Kinderopvang organiseren. Een dubbeljubileum dus. 

Het idee voor een Jaar van de Groene Kinderopvang en de daaruit voortvloeiende 'Dag van de Groene Kinderopvang' is ontstaan bij Stichting Groen Cement. Op deze dag vragen we de kinderopvang om activiteiten te organiseren die passen binnen de doelstelling van Stichting Groen Cement. 

Zo maken we samen de kinderopvang groener en groene kinderopvang zichtbaar!  

Initiatief

De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door het Vakblad Kinderopvang en Stichting Groen Cement. Deze Dag van de Groene Kinderopvang is van én voor iedereen met een hart voor natuur en kinderen: voor alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang locaties en de gastouderopvang.

Samen met vele andere partijen willen wij inspirerende groene ontwikkelingen binnen de kinderopvang in de schijnwerpers zetten. We willen kinderopvangorganisaties uitdagen om natuur en natuurbeleving actief een blijvende plek te geven. Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving zijn namelijk belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van alle kinderen.

Meedoen?

Iedereen kan mee doen op 21 mei, inschrijven is niet nodig. Kijk voor tips, activiteiten en andere informatie die je kunt gebruiken voor de Dag van de Groene Kinderopvang op Groene Toolbox

De wedstrijd staat dit jaar in het teken van feestvieren. Maak er dit jaar op 21 mei een groen feest van en laat iedereen daarvan meegenieten. Bekijk hier de informatie

Terugblik 2018

15 mei 2018 was een zeer geslaagde dag. Het was prachtig weer en op veel plekken in Nederland deden locaties en gastouders mee met groene activiteiten. We ontvingen mooie foto's en inspirerende verhalen; deze publiceerden we op onze Facebookpagina. Het thema van 2018 was samenwerking / verbinding tussen kinderopvang en school, partners, ouders, enz. 

We organiseerden een fotowedstrijd en bestuursleden van Groen Cement gingen op bezoek op diverse locaties om verslag te doen van de activiteiten.