logo

20191006 Paddenstoelen Bergharen Vincent Moll 23

(GESLOTEN) Veiling 7:‘De puppy club’

Deze 'kavel' eindigt op 10 oktober 2019.

We starten de veiling voor ons 10 jarig bestaan weer op! Dit keer kan er geboden worden op kinderworkshop ‘De puppy club’.
Gerdine Willemsen van bureau Mensenredders komt op de locatie langs met een hond.
Met de kinderen en de hond wordt gewerkt aan o.a.: hoe om te gaan met (vreemde) honden, wat kan je wel- of beter niet doen, leren kijken naar lichaamstaal, wat komt er kijken bij de verzorging, enz.

Aan het einde van de Puppy Club krijgen alle kinderen een hondentrainers-diploma en een cadeautje als aandenken. Een leuke en leerzame workshop die heel belangrijk is in een wereld vól honden.
Het doel is om (angstige) kinderen te laten ervaren hoe leuk een hond kan zijn en wat je zelf allemaal kunt doen om contact te maken.

Handig om te weten:
Ivm de belasting voor de hond, en de aandacht van de kinderen, duurt het bezoek ongeveer een uur.
Bieden vanaf €50.
Deze kinder-workshop wordt maximaal 50 kilometer vanaf Delft uitgevoerd.
Reiskosten worden apart in rekening gebracht.

(GESLOTEN) Veiling 5: Workshop peuters in het wild

Deze veilig is gesloten

Omdat xx Groen Cement 10 jaar bestaat veilen we wekelijks een product of workshop waarmee jouw vestiging een stukje 'groener' wordt.
De opbrengst komt ten goede aan Stichting Groen Cement.
Workshop Peuters in het Wild door Koru Kindercoaching.

www.korukindercoaching.nlIngrid Heijnen-Hermens gaat met een peutergroep, naar aanleiding van een prentenboek, op avontuur in de natuur. Samen met de kinderen (en de pm’ers) gaan we ontdekken, spelen, zoeken, struinen en de natuur beleven

Op deze workshop kan worden geboden vanaf €125.
Ingrid geeft de workshop het liefst in de regio Den Bosch/ Eindhoven/ Nijmegen.
Buiten deze regio worden reiskosten doorberekend
Meer info op: www.korukindercoaching.nl

Veiling 6: Workshop Bloemen met smaak (nieuwe veiling)

Veiling 6: Workshop Bloemen met smaak

Anna Koster Bloemen Workshop

Omdat Groen Cement 10 jaar bestaat veilen we wekelijks een product of workshop waarmee jouw vestiging een stukje 'groener' wordt. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Groen Cement.

Deze week veilen we het boek ‘Bloemen met smaak' (inclusief minigids) van Anna Koster. Anna Koster

Verras mensen van jong tot oud met de geuren en kleuren van eetbare bloemen. Versier een taart, salade of soep. Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur.

Bieden vanaf € 20

Dit boek leert je welke bloemen geschikt zijn om in de salade te doen – en allerlei andere verrassende toepassingen.

Meer info op floraltouch.nl

Boek Bloemen met Smaak

Geef kinderen de natuur

Onlangs verscheen de whitepaper van Natuurmonumenten 'Geef kinderen de natuur'.

In dit whitepaper komen Femke Beute en Agnes van de Berg onder andere tot de volgende conclusie:

Geef kinderen de natuur"Natuur is belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Positieve effecten van natuur zijn gevonden op meerdere vlakken van fysieke, maar ook mentale gezondheid. Bovendien lijkt natuur belangrijk te zijn voor een goede en volledige zintuigelijke, motorische en cognitieve ontwikkeling van het kind. Een deel van deze uitkomsten is gevonden door te kijken naar de effecten van groen in de directe leefomgeving. Met het oog op de groeiende verstedelijking is dit wellicht een alarmerend beeld, aangezien de verwachting is dat hierdoor steeds minder kinderen in een groene omgeving zullen wonen en de mogelijkheden tot contact met de natuur voor kinderen nog verder af zullen nemen. Daarentegen laat onderzoek ook zien dat uitstapjes naar de natuur, concepten als ‘School in het Bos’, een middagje rondhollen in een groene achtertuin, buitenspelen op een groen schoolplein, en deelname aan natuurtherapie ook positieve uitwerkingen hebben."

Het hele whitepaper is hier te lezen.

Geef kinderen de natuur

120 minuten buitenspelen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar het nut en noodzaak van buitenspelen. Hier een artikel dat gepubliceerd staat op nature.com.

In dit onderzoek (Engels)wordt duidelijk gemaakt dat 120 minuten per week buitenspelen in de natuur  goed is voor goede gezondheid en welzijn. 

Lees hier het onderzoek van Mathew P.White, Ian Alcock, James Grellier, Benedict W.Wheeler, Terry Hartig, Sara L.Warber, Angie Bone, Michael H. Depledge & Lora E. Fleming.