logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Hulp gezocht

1379468 579469868757389 2021800034 nGroen Cement heeft jullie hulp nodig! Naast het verbinden van mensen met passie voor groen en kinderen willen we er ook voor zorgen dat steeds meer kinderopvang kiest voor groen. 

Om dit te stimuleren heeft Groen Cement een checklist ontwikkelt met kenmerken waar Groene Kinderopvang aan zou moeten voldoen. En kinderopvanglocaties die zich echt groen willen profileren kunnen, als zij voldoen aan deze checklist, een aanvraag doen om het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang te behalen.

Na aanvraag komen twee (onafhankelijke) Metselaars van Groen Cement op bezoek om te controleren of de kinderopvanglocatie ook daadwerkelijk aan de kenmerken voldoet. Na controle van alle voor het Kwaliteitsmerk geldende eisen mag het Kwaliteitsmerk uitgereikt worden.

Er zijn steeds meer kinderopvanglocaties die willen laten zien dat zij echt voor groen gaan. Daarnaast moeten locaties die een Kwaliteitsmerk uitgereikt hebben gekregen elke twee jaar gecontroleerd worden om te bekijken of zij nog steeds de groene visie volgen die bij het Kwaliteitsmerk hoort. We hebben op dit moment dringend Metselaars nodig die ons kunnen helpen bij de certificering en hercertificering van locaties!!!!

Wat wordt er van jou verwacht bij certificering:

  • Je krijgt een handleiding mee wat er gecontroleerd moet worden.19424394 1379938025377232 983580868967153447 n
  • Na het controleren en met goed gevolg voldoen aan de checklist vindt er ondertekening plaats van het certificaat en uitreiking van een cadeautje en het bordje met het logo van het Kwaliteitsmerk.
  • Reken per bezoek op een tijdsinvestering van ongeveer 1,5 uur exclusief reistijd
  • We proberen altijd om Metselaars in te schakelen die in de buurt van een aangevraagde locatie wonen/werken.

Wat krijg je er voor terug:

  • Nog meer goede groene kinderopvang!
  • Verbreding van je eigen netwerk/ een kijkje in de keuken van andere groene locaties
  • Reiskostenvergoeding

Heb je interesse om certificeringen uit te voeren, of heb je nog vragen, stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.