logo

P1070286

Metselaar in beeld

esther Ik ben Esther Boverhof. Ik heb voorheen in de zorg (verstandelijk beperkten) en in het management van kinderopvang gewerkt. Sinds kort werk ik als zelfstandig ondernemer. Vanuit mijn bedrijf KO assistent adviseer en ondersteun ik kinderopvangondernemers. Daarnaast heb ik Estmedia opgericht, een bedrijf voor webdesign en ondersteuning inzet zakelijke social media. En als eigenaar van gastouderbureau Mamaloetje bemiddel ik tussen een ouder die kinderopvang bij een gastouder of een nanny zoekt en de gastouder/nanny, en ben verantwoordelijk voor de pedagogische kwaliteit en de veiligheid en hygiëne.
Daarnaast ben ik actief als blogger, ik heb mijn eigen blogsite KOvisie.nl en ik blog voor Kinderopvangtotaal.nl en voor Quebble.com.

Als zelfstandig ondernemer is het een druk bestaan. Dat vind ik heerlijk want ik heb veel energie en vind het heerlijk om bezig te zijn en me ergens in te storten. Maar soms heb ik behoefte aan rust en dat vind ik dan meestal in de natuur met mijn fototoestel. Lekker door de natuur lopen en bloemetjes fotograferen of koeien in een weiland. Ik kom dan helemaal tot rust. Mijn favoriete onderwerp voor fotografie is dan ook de natuur in al haar facetten.

Mijn vier kinderen zijn opgegroeid als echte buitenkinderen. Ze hadden standaard 'buitenkleren', want schoon blijven was onmogelijk voor ze. Toen ik vijftien jaar geleden in de kinderopvang ging werken, zag ik veel kinderen voor wie het niet zo gewoon is om buiten te spelen. Vies worden was vaak een issue. Ook voor de pedagogisch medewerkers was het niet zo gewoon om dagelijks buiten te spelen en er overheersten vaak praktische redenen om het niet te doen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de bewustwording van het belang van buitenspelen in een natuurlijke buitenomgeving.
Die bewustwording is broodnodig. Het werk van Groen Cement, het verbinden van professionals in de kinderopvang met professionals op het gebied van natuur en milieu, heeft een positief effect op die bewustwording.
Groen Cement moet veel meer naamsbekendheid krijgen als de organisatie van het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. Naamsbekendheid binnen de kinderopvang, maar vooral ook daarbuiten, zodat kinderopvangorganisaties zich ook daadwerkelijk kunnen profileren met het kwaliteitsmerk.

Ik zou alle ouders en verzorgers dit willen meegeven: laat de kinderen elke dag buiten spelen, zorg dat ze kleding en schoenen aan hebben die vies en nat mag worden en laat kinderen heerlijk ontdekken wat natuur is.

Meer lezen over Esther Boverhof? Kijk op de website van Groen Cement [klik hier]