logo

20191006 Paddenstoelen Bergharen Vincent Moll 23

Algemene Voorwaarden GKO

gc kwaliteitsmerk

Algemene Voorwaarden GKO

De kinderopvanglocatie die zich aanmeldt middels het formulier op de website, gaat akkoord met de volgende voorwaarden die Stichting Groen Cement hieraan verbindt.

 1. Voor aanmelding heeft de aanvrager van de aanmelding de checklist 'Kenmerken Groene Kinderopvang' van Stichting Groen Cement goed doorgenomen.
 2. De aangemelde locatie biedt het pedagogisch beleidsplan en/of werkplan aan ter lezing aan Groen Cement. Groen Cement controleert of alle kenmerken van het kwaliteitsmerk voldoende zijn verankerd in het beleidsplan van de locatie. Wanneer een locatie tijdens de controle door Stichting Groen Cement niet aan alle kenmerken blijkt te voldoen, wordt hier een aantekening van gemaakt. Het Kwaliteitsmerk wordt dan niet uitgereikt. De locatie wordt de mogelijkheid geboden om aan alle kenmerken te voldoen en opnieuw gecontroleerd te worden. Na deze tweede controle zullen voor volgende bezoeken door Stichting Groen Cement extra kosten in rekening worden gebracht.
 3. Groen Cement bezoekt de locatie na aanmelding en het voldoen van de kosten.

De kosten van het verkrijgen van het kwaliteitsmerk zijn als volgt opgebouwd:

Eenmalig € 500,00 voor het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang, inclusief bezoek van Groene Metselaar en certificaat. Hier staat tegenover:

 • Berichtje/felicitatie
 • Mini fotoreportage

Vooruit te betalen bij aanvraag. Dit bedrag moet worden overgemaakt naar bankrekening NL49 RABO 0153 4421 15 t.n.v. Stichting Groen Cement in Den Hoorn t.n.v. Stichting Groen Cement, Den Hoorn inzake Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang.

Overige financiële verplichtingen:

Jaarlijkse betaling van € 300,00, om de twee jaar is er een nieuw bezoek van Groene Metselaar toetsing continuïteit. Om de twee jaar wordt er een nieuw bezoek door Groen Metselaars uitgevoerd ter hercertificering. Hier staat tegenover:

 • Jaarlijks gratis deelname groen cement symposium
 • Dag van de groene kinderopvang- podium op social media
 • Korting op toekomstige producten van Groen Cement
 • Korting op Groen Cement college
 1. Twee medewerkers vanuit deze locatie melden zich aan als Groene Metselaar bij Stichting Groen Cement. Wanneer deze medewerkers uit dienst treden, dienen vervangende collega's aangemeld te worden bij Stichting Groen Cement. Zodoende zijn altijd twee personen in contact met de stichting, de activiteiten en de informatiestroom van de stichting. Wijzigingen kunnen worden doorgegeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitzondering: bij kleine kinderopvang tot 12 kinderen en bij gastouders mag één van twee de metselaars een ouder zijn van een kind dat op de betreffende opvang zit. Dit dient vermeld te worden in de aanvraag.

 1. Wanneer een locatie niet langer voldoet aan de kenmerken zoals opgesteld in de checklist 'Kenmerken Groene Kinderopvang', behoudt Stichting Groen Cement het recht om het uitgereikte bord met het logo van het kwaliteitsmerk te verwijderen.
 2. Wanneer een locatie de betalingsverplichting niet nakomt, behoudt Stichting Groen Cement het recht om het uitgereikte bord met het logo van het kwaliteitsmerk te verwijderen.
 3. Het uitgereikte bord met het kwaliteitsmerk blijft ten alle tijden eigendom van Stichting Groen Cement. Het digitale logo van het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang wordt door Stichting Groen Cement ter beschikking gesteld aan de locaties met het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. Wanneer de locatie niet langer voldoet aan de kenmerken en/of de betalingsverplichting, behoudt Stichting Groen Cement het recht om het digitale logo te laten verwijderen van de website en andere locaties waar deze gebruikt is.

[klik hier] om een aanvraag te doen.

[klik hier] om een aanvraag te doen.