logo

P1070286

Uitslag fotowedstrijd 2020

Uitslag fotowedstrijd Dag van de Groene Kinderopvang 2020

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 1e Plaats:
Evelyn Egelmeers - Horizon Kindercrèche St. Jan

Deze foto hebben we uiteindelijk uitgeroepen als grote winnaar van de fotowedstrijd. Wat een prachtig plaatje! Lekker geluiden maken in de wilgenhut! We hebben voor deze foto gekozen omdat wij in de praktijk nog veel te weinig zien dat de aller jongsten worden betrokken in de Groene Kinderopvang, terwijl deze foto laat zien hoe simpel het kan zijn. Voor Groene kinderopvang hoef je niet een bos te hebben, veel geld uit te geven of uitgebreide activiteiten uit te denken: Deze foto en met name de verwondering van de baby laten dit duidelijk zien. Volgens ons is dit de terechte winnaar, ondanks dat de keuze zeer zeer moeilijk was.

 DSC4859

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 2e Plaats:
Esra Ruysink - Kindcentrum Putten | Pedagogisch Centrum Putten, Het Schovenhofje

Dit vonden we echt een prachtige foto! Heerlijk in het bos uitproberen welk geluid je kan maken met boomschors. Vooral ook heerlijk om het meisje echt te zien genieten! Het was heel moeilijk voor ons om tussen deze foto en de winnende foto te kiezen.

Gefeliciteerd met het winnen van twee kaartjes voor de 1-daagse training van Groen Cement: het Groen Cement College in september/oktober

Esra schreef (namens de kinderen) bij haar inzending:
Wij, de kinderen van Kindcentrum Putten, gaan naar "school" op een prachtige locatie midden in het bos (onze locatie heet het Schovenhofje, vernoemd naar bos Schovenhorst)! Wij zijn dus vaak lekker in de natuur te vinden en mochten er vandaag ook nog eens op allerlei soorten muziek mee maken! Zo hadden we rammelaars met rijst, een xylofoon van een grote boomschors, trommelen met natuurlijke materialen en hebben we flink ons best gedaan bij onze nieuwe muziekmuur."

IMG 9655

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 3e Plaats:
Nancy Andrea - Li La Leuke Opvang

Wij hebben deze foto gekozen omdat het heel mooi is om de kinderen van de verschillende leeftijden samen te zien spelen en genieten. Op de DVDGKO hebben we ook het leuke filmpje gezien waarop de kinderen bezig zijn. Daarnaast straalt de hele setting Groene Kinderopvang uit en vinden we vooral heel tof omdat het hier een gastouder betreft. Ook in de gastoudervang is zo veel mogelijk!

Gefeliciteerd met het winnen van een kaartje voor de 1-daagse training van Groen Cement: het Groen Cement College in september/oktober

Nancy schreef bij haar inzending:
"Wij hebben met de natuur muziek gemaakt. Nogal spannend vonden ze het wel, dat is wel aan de gezichtjes af te lezen.
Als gastouder heb ik maar een klein clubje kids.
Getipt waren we door ViaViela Regio Breda.
En we zijn altijd wel in voor een uitdaging. Daarom doen we mee!"

 

IMG 4136

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 4e Plaats:
Ilse Kragt - Kinderopvang Het Natuurrijk

Deze foto hebben wij gekozen omdat wij het heel mooi vonden dat ze bij hun activiteiten tijdens de DVDGKO met oudere kinderen iets hebben gemaakt voor de jongste kinderen om mee te kunnen spelen en ontdekken. Twee vliegen in één klap en natuurlijk de leukste manier om te leren hoe leuk het is iets voor een ander te doen.

Gefeliciteerd met het winnen van het "Stap voor stap" werkboek en het Groen Cement Kinderzakmes!

Ilse schreef bij haar inzending:
"We zijn afgelopen januari geopend met onze KO het Natuurrijk in Vilsteren en hebben op de valreep nog mee gedaan met voor ons de eerste keer de DVDGKO!
Met de BSO kinderen hebben we een muziek-mobiel gemaakt voor de kinderen van het KDV. Zo hebben we met zijn alle enorm genoten van deze dag!

 

20200519 150244

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 5e Plaats:
Joline Teunissen - Kindercentrum Bzzzonder, 't Woud

Wij hebben deze foto gekozen omdat het heel mooi de rol van een goede Groene Pedagogisch Medewerker laat zien: Het kind ondersteunen en samen de wereld ontdekken, waarbij de verwondering van het kind leidend is.

Gefeliciteerd met het winnen van het "Stap voor stap" werkboek en het Groen Cement Kinderzakmes!

Joline schreef bij haar inzending:
"Wij van Kindercentrum Bzzzonder, locatie t Woud in Nijkerk zijn lekker aan de slag gegaan met de kinderen om met natuurlijke materialen muziek te maken!
We hebben de activiteit bewust open gelaten zodat de kinderen zelf aan de slag gingen en het materiaal en de geluiden gingen ontdekken.
Er werden allerlei geluiden gemaakt met dennenappels, stenen en takjes. De kinderen konden zich er heerlijk mee vermaken, verwonderen en onderzoeken. Jong geleerd is oud gedaan"

 

PHOTO 2020 05 20 18 19 413

Uitslag fotowedstrijd 2019

Op dinsdag 21 mei jl. was het de Dag van de Groene Kinderopvang. Vanwege het tienjarig bestaan van Groen Cement en de vijfde verjaardag van de Dag van de Groene Kinderopvang, stond ook de fotowedstrijd in het teken van feestvieren. We ontvingen veel mooie feestfoto’s, waarvoor we iedereen hartelijk bedanken. Bij de beoordeling hebben we gekeken naar het thema ‘groen feest’; we keken daarbij niet alleen naar de foto’s maar ook naar de verhalen bij de foto’s. Wat hebben jullie gedaan om er voor de kinderen een feest van te maken. Onderstaand een overzicht van de prijswinnaars (de prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen).

  • KDV Sam & Pluk in Deventer, eerste prijs, zie foto bellenblaas

1e prijs Bellenblaas kdv Sam Pluk

  • KIK kinderopvang in Teteringen, tweede prijs, zie foto proosten op de lente

2e prijs KIK kinderopvang proosten op de lente2

  • Locatie De Zonneburcht van ZON kinderopvang in Den Hoorn, troostprijs
  • Kinderopvang Natuur-luck in Voorst, troostprijs
  • KDV de Vlindertuin in Uden, troostprijs
  • KDV Speel-inn ’t Kresje in Amsterdam, troostprijs

    

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Evenementen

21 mei: Dag van de Groene Kinderopvang

Op dinsdag 21 mei 2019 organiseren we de ‘Dag van de Groene Kinderopvang’. Dit jaar, het jaar 2019 is een bijzonder jaar; een feestjaar. Het is namelijk tien jaar geleden dat stichting Groen Cement werd opgericht. Bovendien is het dit jaar voor de vijfde keer dat we de Dag van de Groene Kinderopvang organiseren. Een dubbeljubileum dus.  Klik hier voor meer informatie

22 mei: Jubileumsymposium Velp

Naar aanleiding van ons 10 jarig bestaan, organiseren wij op 22 mei 2019 (12:30 – 17:00) een Jubileumsymposium in de Kapel van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp (Gld.) Op deze dag vieren we de 10e verjaardag van Groen Cement. Daarnaast is er een informatief en inspirerend programma met o.a. keynote speakers, ronde tafel gesprekken, stands, groene workshops en een veiling. Klik hier voor meer informatie

21 juni: Groen cement college

Op 21 juni 2019 (09:00 – 17:00) organiseert Groen Cement een training voor maximaal 40 pedagogisch medewerkers en leidinggevenden, waarbij we je stap voor stap helpen je kinderopvanglocatie (verder) te vergroenen. Een interactieve dag vol inspiratie, theorie en lekker de handen uit de mouwen steken. De trainers voor deze dag zijn Janneke Hagenaar en Dani Korai, beide bestuursleden van Groen Cement en trainers in o.a. de kinderopvangsector. Klik hier voor meer informatie

 

Stichting Groen Cement

Welkom bij Stichting Groen Cement!

Stichting Groen Cement heeft het doel iedereen met elkaar te verbinden die zich met de relatie kind & natuur bezighoudt. Veel mensen voelen de behoefte om natuur weer in een kinderleven terug te brengen en toch blijkt dat hulp, inspiratie, advies, materialen en activiteiten zo versnipperd worden aangeboden dat beide werelden elkaar moeilijk treffen. Groen Cement is een open netwerk waarin we graag alle professionals die werken met kinderen en alle unieke specialisten binnen natuur- en milieu bij elkaar brengen. We zijn letterlijk 'cement' tussen twee werelden. 


Groen Cement in beeld! - Nieuwe Promotiefilm van Stichting Groen Cement is online.

Afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het maken van een nieuwe promotiefilm voor Groen Cement. Het vorige filmpje was alweer een paar jaar oud en het was wel weer eens tijd voor een nieuwe blik op Groen Cement. Bij deze het nieuwe filmpje:

 

 

Op naar groene kinderopvang

Het nieuwe schooljaar is in het hele land weer begonnen, dus ook een nieuw jaar voor de kinderopvang. Een jaar waarin wellicht nieuwe ambities worden geformuleerd. Vergroenen is een onderwerp waar veel aandacht voor is. Het boek Stap voor Stap naar Groene kinderopvang is een handboek voor het stapsgewijs vergroenen van je eigen locatie. Meer dan 100 pagina's en 12 werkbladen boordevol inspiratie en tips!

Bestel hier het boek Stap voor Stap
HD cover Werkboek Stap voor  stap

 


Dag van de groene kinderopvang 2020

Op 19 mei staat de Dag van de Groene Kinderopvang gepland. Op de Dag van de Groene Kinderopvang vragen we jullie allemaal om op je eigen kinderopvanglocaties natuuractiviteiten te organiseren die te maken hebben met het thema van dit jaar: Natuur, daar zit muziek in!

Deze dag zal gewoon doorgaan en het zal er een zijn om niet te vergeten!

 Lees meer


Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang

De kinderopvang Branche heeft financieel zware jaren achter de rug en helaas gaan de bezuinigingen door. Dit is een kans! Natuur is gratis en overal. Een kans om de kinderopvang voor kinderen nog beter, gezonder en leuker te maken en een kans voor kinderopvangorganisaties om zich zichtbaar positief en groen te profileren.

Kies voor natuur en natuurbeleving op je locatie en kom in aanmerking voor het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van Groen Cement. Lees meer