logo

P1070286

2014 Jaar van de Groene Kinderopvang

Het zal niemand verrassen dat 2014 een heel bijzonder jaar is voor Stichting Groen Cement. Samen met Vakblad Kinderopvang hebben wij 2014 immers uitgeroepen tot Jaar van de Groene Kinderopvang. Gedurende dit hele jaar willen wij zo veel mogelijk mensen inspireren en activeren om hun kinderopvanglocatie te vergroenen. Het gaat niet enkel om het hebben van een groene buitenruimte, maar ook om het implementeren van natuur in de gehele bedrijfsvoering. Alleen op die manier zal de kinderopvangbranche duurzaam kunnen vergroenen en kinderen de liefde voor natuur meegeven. Uiteraard stopt Stichting Groen Cement na dit jaar niet met het inspireren en adviseren van mensen. Zolang als nodig zullen wij de boodschap, dat natuur van groot belang is voor opgroeiende kinderen, blijven uitdragen. Dit jaar is erg belangrijk om ook de grote massa en de media te bereiken. Samen met onze partners kunnen wij een krachtig geluid laten horen, waardoor onze boodschap niemand kan ontgaan.

Partners

Een van de speerpunten van Groen Cement is ‘samenwerking’. Voor de kinderopvangbranche is het moeilijk om wijs te worden uit het grote NME (Natuur- en Milieueducatie) aanbod. Er zijn veel kleine organisaties en bedrijfjes die zich met natuurbeleving en tuinontwerpen bezig houden; goede initiatieven, maar veelal slecht vindbaar en zichtbaar. Kennis, informatie en ervaring zijn volop beschikbaar, alleen moeten die nog bij de kinderopvanglocaties op de werkvloer terechtkomen! Samenwerking met partners is essentieel om écht een verandering in de kinderopvangbranche teweeg brengen. Wij zijn dan ook trots dat inmiddels een groot aantal partners zicht heeft aangemeld om samen het Jaar van de Groene Kinderopvang vorm te geven. Partners als het Kinderopvangfonds, IVN Scharrelkids, de Vogelbescherming, GroenGelinkt en ANMEC. Meer informatie over de partners is te lezen op de website www.jaarvandegroenekinderopvang.nl. En er blijven nieuwe partners bijkomen!

 

 Banner partners 2014

Officiële opening Jaar van de Groene Kinderopvang

Alle metselaars hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de opening van het Jaar van de Groene Kinderopvang. Op vrijdag 31 januari zal in kasteel Groeneveld in Baarn de officiële opening plaatsvinden.

Deze middag hebben wij drie bijzondere sprekers, experts op het gebied van kinderopvang, pedagogiek en natuurbeleving.

Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut en tevens publicist en veelgevraagd spreker over pedagogiek, opvoeden en kinderopvang.
Elly Singer is pedagoog en ontwikkelingspsycholoog en is een van de grondleggers van het wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen binnen de kinderopvang. Zij schreef onder meer het Pedagogisch Kader Kindercentra 0-4 jaar.
Erik Ackerman is directeur Communicatie bij IVN - Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Met onder andere het programma Scharrelkids brengt IVN kinderen op een speelse manier weer in contact met de natuur.
Met deze sprekers en jullie aanwezigheid hopen wij een bijzondere start aan het jaar van de Groene Kinderopvang te geven!

Wanneer je een uitnodiging hebt ontvangen, kun je je aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..